14 Ağustos 2009 Cuma

PKK'YI MUTLU EDEN GÖZALTILAR, TUTUKLAMALARDAN BİRİ

Yüce Türk Milleti ve Sayın Basın Mensupları,

Yıllarca ÖZEL KUVVETLER KOMUTANLIĞINDA görev yapmış ve PKK terör örgütüne en büyük darbelerin vurulduğu bütün operasyonlarda yer almış, atılganlığı ve cesareti ile, O’nu tanıma şansı elde eden herkesin gerçek bir kahraman olarak gördüğü, Türk Silahlı Kuvvetlerinde 3 adet Üstün Cesaret ve Feragat Altın Madalyası sahibi bir subay olan Em. Alb. Mustafa LEVENT GÖKTAŞ, 07.01.2009 GÜNÜ SAAT 10.30 da AVUKATLIK ofisinde gözlem altına alınmıştır.
Polisler, yıllarca PKK lı teröristlere ve T.C. ne düşman olan odaklara aman vermemiş olan bir gazinin ofisini değil, sanki azılı bir teröristin hücre evine baskın yapar gibi ofise girmişlerdir. Yapılan aramada, avukatlık ofisine ve mesleki faaliyetlere ait tüm dosya ve dokumanlar polisler tarafından esasen mesleki dokümanları İNCELEME YETKİLERİ BULUNMAMAKTA İKEN yasaya aykırı olarak tek tek incelenmiş ve askeri mahkemelerde görülen dava dosyalarının muhtevasında bulunan hizmete özel belgeler sanki bir delilmiş gibi anlamsızca alınmaya kalkışılmıştır. Polisin avukat- müvekkil arasında gizli olan ve herhangi bir terör örgütünün üyesi olunduğunun değil delili, delil başlangıcı bile olamayacağını ortalama zekaya sahip bir insanın anlayabileceği belgelere el koymaya kalkması, aramaya iştirak eden Cumhuriyet Savcısının “bunlar dava dosyaları ile ilgili, arama kararına dayanak olan iddialarla alakası yok. Üzerinde her gizli yazısı gördüğünüz şeyi alın diye mi talimat verildi size” diye müdahalesi ile ancak engellenebilmiştir.

Polis, avukatlık mesleğine ilişkin olduğu ifade edilen dosyaları ve belgeleri inceleyemez. CMK. nun 130/2nci maddesine göre ayrı bir poşete koyup mühürlemesi ve gerçekten avukatlık mesleği ile ilgili olup olmadığının belirlenmesi için SULH CEZA MAHKEMESİNE göndermesi gerekmekte iken YASAYI UYGULAMASI GEREKENLER YASAYA AYKIRI DAVRANMIŞLAR ve yıllarca teröre karşı mücadele etmiş bir subaya adeta özel olarak hedef alınmış gibi hukuk dışı uygulamalar gerçekleştirmiştir. Halen avukatlık yapmakta olan Em. Alb. Mustafa Levent GÖKTAŞ’ a yönelik Bu KANUN DIŞI UYGULAMA Ankara Barosu Başkanlığı tarafından görevlendirilen Avukatlar tarafından da tutanakla tespit edilmiş, polisler tarafından tutulan tutanağa da şerh düşülmüştür.
Avukatlık Ofisinde Bulunan ve el konulan dokumanlar disketler ve CD. ler arasında, görev yaptığı döneme ilişkin bazı hatıralar, resmi ve taşıma ruhsatlı silahına ait mermiler, klasik Türk müziği CD.leri, Tasavvuf müziği CD.leri ve NEY taksimleri, büroda görevli bayan bir avukatın rafting videosu , bayan avukatlardan birinin rahmetli annesinin anjiyo cd.si ve icra takiplerine ilişkin disketler bulunmaktadır. Ancak basına kim tarafından verildiği bilinmeyen açıklamalarda içeriği açıklanmadan “ ofiste yapılan aramada …. klasör evrak ve CD.ler ele geçti” gibi anlamsız değerlendirmeler yer alması üzüntü vericidir. Yukarıda muhteviyatı açıklanan bu belge dokuman ve CD. lerin bir terör örgütüne üye olunmanın belgeleri olup olmadığının değerlendirmesini, bahse konu bilgi kirliliğini yaratarak gaflet ve delalet içinde olduğunu gösterenlere değil, Kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.

Kim tarafından, ne maksatla ve nasıl bir bilgi kirliliği yaratmak amacıyla verildiği anlaşılamayan bu haberler karşısında, “buna bizim diyecek bir şeyimiz bulunmamaktadır” diyemediğimiz için, bu basın bilgilendirmesinin yapılması gerekmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Avukat Serdar ÖZTÜRK - Avukat Demet REÇBER
Em. Alb. Mustafa Levent GÖKTAŞ Müdafiileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder